Skagen Kammermusikfestival har til formål at skabe en årlig festival for klassisk kammermusik, der beriger Skagen og Nordjylland med kammermusik på både et nationalt og internationalt højt niveau. Festivalens særlige form har det mål at invitere musikerne til at mødes og i løbet af festivalen spise, øve og spille koncerter sammen og ligeledes at koble flere af dem til festivalens masterclass for unge talenter. Dermed giver festivalen de unge en unik mulighed for at komme helt tæt på eliten inden for deres fag – både musikalsk og menneskeligt. På den måde styrkes den samlede kunstneriske udfoldelse og der skabes nye kunstneriske fællesskaber.

Vi ønsker at skabe en uhøjtidelig og levende festival, hvor musikerne selv præsenterer værkerne og igennem uformelle møder gør sig tilgængelig for publikum.

Musikerne inviteres i løbet af festivalen til at opholde sig i Skagen og skabe relationer, blive inspireret af naturen, kulturhistorien og hinanden og skabe kunstneriske processer under indflydelse heraf.
Visionen for Kammermusikfestivalen er således, at Skagen bliver et mødested for kammermusikere fra hele verden og at der på festivalen skabes et rum for at både professionelle, musiktalenter og publikum mødes i både formelle og uformelle sammenhænge.

Festivalen løber af stablen fra 18. - 21. oktober 2023 og er arrangeret af Kulturhus Kappelborg i tæt samarbejde med kunstnerisk leder Ana Feitosa. Find dine billetter her! 

Du kan også købe partoutadgang og ophold gennem koncertrejsen.dk ved at klikke her


Baggrund

Ideen til Skagen Kammermusikfestival blev født, da violinisten Ana Feitosa besøgte Skagen i 2018 og blev inspireret af byens natur, charme og historie. Ana kunne se muligheden for mere klassik musik i Skagen og hvordan Skagen er en by, der kunne fortjene og rumme en begivenhed som en større festival.
Ideen fik straks støtte fra Kulturhus Kappelborg, som de senere år har arbejdet intensivt med at udvikle nye kunstneriske fællesskaber. Bl.a. Skagen Internationale Opera Masterclass og flere teater- og danseprojekter støttet af Statens Kunstfond. Nye kapitler, der alle på sigt - med reference til kunstnerkolonien i slutningen af 1800 tallet -  gerne skal bidrage til Skagens kunst- og kulturhistorie.
Den første udgave af Skagen Kammermusikfestival fandt sted i oktober 2019 og blev en stor publikumssucces med udsolgte koncerter på Skagens Museum og Kappelborg. Ud over koncerterne stod musikerne også for workshops/masterclasses med unge talenter, der deltog i hvert deres individuelle forløb, afsluttende med en fælles koncert hvor de spillede sammen med de professionelle musikere.

I årene siden er festivalen vokset og har bragt store nationale og internationale kunstnere såsom Andreas Brantelid (cello), Michala Petri (blokfløjte), Arild Kvartetten med dets berømte medlemmer Tobias Durholm (violin), Johannes Søe Hansen (violin), Stine H. Brandt (bratsch) og Ingemar Brantelid (cello) samt endelig Daniel Rowland (violin) og Maja Bogdanovic (cello) til Skagen.