Glæd jer til efterårsferien, hvor vi igen præsenterer Skagen Kammermusik-festival. Programmet er under udarbejdelse, men vi tør godt love, at der endnu en gang er lagt op til kammermusik i verdensklasse. 

Festivalen løber af stablen fra 18. - 21. oktober 2023 og er arrangeret af Kulturhus Kappelborg i tæt samarbejde med kunstnerisk leder Ana Feitosa.


Baggrund

Skagen - som by og brand - har igennem mange år slidt på sin unikke kunst- og kulturhistorie, uden at have fået udviklet nye kapitler af historisk forankret karakter. Hvis ingen gør noget, så er historien snart slidt op. Således påstod kulturhusleder Lars Ilum i Nordjyske, forår 2019 (læs artiklen her).
- Med denne påstand som udgangspunkt har kulturhus Kappelborg derfor de seneste år arbejdet intensivt med at udvikle nye kunstneriske fællesskaber. Nye kapitler, der på sigt gerne skal bidrage til Skagen kunst- og kulturhistorie - akkurat som kunstnerkolonien i 1870'erne har gjort det.

Skagen Internationale Opera Masterclass og senest Skagen Kammermusik Festival er eksempler på denne indsats, og på hvordan visioner og netværk ofte går hånd i hånd, når store visioner skal virkeliggøres. For Skagens natur, charme og historie har som nævnt gennem tiden inspireret mange kendte og ukendte kunstnere til deres videre kunstneriske virke, og det samme gjorde sig gældende for den brasiliansk-fødte violinist Ana Feitosa. Under et besøg i Skagen i 2018 var det netop inspireret af byens og områdets natur, charme og historie, at ønsket om at være med til at berige byens historie med nye kunstneriske kapitler og fællesskaber, dukkede op.

Ana Feitosas ønske og Kappelborgs vision passede som hånd i handske, og i samarbejde med Kulturskoler i Nordjylland og den danske pianist Martin Qvist Hansen tog den endelige idé form: De største kunstnere fra hele verden indenfor klassisk musik skulle bringes til Skagen! - Skagen Kammermusik Festival var en realitet, og slog dørene op for første gang i 2019.