PETER SCHAUFUSS BALLETTEN: SVANESØEN

PETER SCHAUFUSS BALLETTEN: SVANESØEN

14/10 2012

Skagen Musik- & Teaterforening åbner teatersæsonen med Peter Schaufuss Balletten, der kommer til Skagen efter et succesfuldt gæstespil i London under Olympiaden.

 

Aftenen byder på en af tre Tjajkovskij balletter, Svanesøen, koreograferet af Peter Schaufuss. For de, der har fulgt "Verdensballetten" ved Den Tilsandede Kirke vil svanedansen ikke være ukendt, men kun som en smagsprøve.

 

Lidt om historien og Schaufuss' fortolkning

 

Peter Schaufuss fortolker Svanesøen som "Et mareridt". I 1.akt ligger drømmemesteren på sengen. Prins Siegfrieds mor formaner prinsen, at han skal vælge en brud. Vennerne og narrene prøver på at løfte stemningen. Prinsen og narrene drager ud i skoven og efterlader prinsen ved Svanesøen i måneskin. Prins Siegfried forelsker sig i Svanepigen og hendes venner, der når dagen gryr fortrylles til svaner, overvåget af den onde Rothbart.

 

I 2.akt har dronningen indbudt 4 prinsesser til bal, og prinsen skal vælge en brud. Det nægter Siegfried, han tænker kun på Svanepigen, og da Rothbart kommer med sin datter, den sorte svane, tror prinsen at det er hans drømmepige og frier til hende. Den sorte svane viser sit sande jeg, og prins Siegfried indser, at han har brudt sit kærlighedsløfte til Svanepigen. Han iler desperat til Svanesøen, men kan ikke finde pigen, og til sidst jager han i sin iver alle svaner væk, han forsøger at følger efter, men falder om af udmattelse. Drømmemesteren lægger prinsen tilbage på sengen og mareridtet er ovre.

 

 

Dét skriver pressen om Schaufuss balletten:

 

"Peter Schaufuss sejrede... [Tjajkovskij-trilogien er] et imponerende projekt... det er ikke mindre end genialt." - Morgenavisen Jyllands Posten

 

"Klapperiet ville ingen ende tage." Århus Stiftstidende

 

"I hvert fald viste det varme og spontane bifald ved premieren på SVANESØEN i Musikteatret Århus, at jyderne med begejstring tog det ny kompagni til deres hjerte." Berlingske Tidende

 

"Peter Schaufuss er en gudbenådet koreograf... Musikhuset Esbjerg har lagt scene til tre aftener af de sjældne." Jydske Vestkysten

 

"Tre aftener har Peter Schaufuss Balletten tryllebundet publikum." Morgenavisen Jyllands Posten

 

Lidt om Tjajkovskij

 

Pjotr Iljitj Tjajkovskij, russisk komponist (1840-93), skrev musikken til Svanesøen i 1877, Tornerose i 1890 og Nøddeknækkeren i 1892. Af hans operaer kan nævnes Eugen Onegin (1879) og Spar Dame (1890). Derudover har han bl.a. komponeret 6 symfonier, 3 klaverkoncerter, 1 violinkoncert, kammermusik, klaverstykker, sange og korværker.

 

 

Den 14. oktober kl. 19.30 i Salen

 

Billetter kan købes via www.skagenbilletten.dk.


Entré 225 kr, (200 kr for medlemmer af Skagen Musik- og Teaterforening.) Børn under 15 år: 50 kr.


Der kan også købes billetter på biblioteket.
Restbilletter sælges ved døren en time før forestillingen.


Arrangør: Skagen Musik- & Teaterforening

 

Sponsor: Kulturhus Kappelborg

 

 

 

 

Arrangementer

DALI på toppen - Ætsninger & Litografier: UDSTILLING

13/07 2019

Velkommen til Salvador Dal´s magiske univers ... Læs mere

Arrangementer

SKAGEN INT. OPERA MASTERCLASS - AUGUST 2019

11/08 2019

Workshops and masterclass for talented operasingers ... Læs mere

Biograf

DE FRIVILLIGE : FILM

20/08 2019

Kend din plads - hold tempoet Læs mere

Biograf

RUSH : CINEMA STRANGIATO: MUSIKFILM

21/08 2019

Highlights fra touren i Nordamerika Læs mere

Biograf

ANGRY BIRDS 2: FILM

25/08 2019

Mere om de aggressive fugle Læs mere